perjantai 7. lokakuuta 2011

Makea omena

Olin tuossa taannoin koiria hoitamassa Turun saaristossa taasen.
Äitiliinin kanssa kun oltiin liikkeelä niin tulipahan kokeiltua omenamehun tekoa.

Valmistelut sujui hyvin kunnes kokeiltiin kumihanskoja käteen, joten päädyin siihen tylsempään duuniin.

Joten: Miten tehdään omenamehua!

Tarvitset kasan omenoita (meillä oli niitä useita peräkärryllisiä)
Raastin (voimavirralla toimiva hökötys)
Suodatinkangasta (ja välilevyjä)
Puristin (10 tonnin tunkki)
Astia mihin mehu puristetaan (useita ämpäreitä)
Kattila jossa pastoroit mehun (pontikkatislaamo + saunanpata)
Puhtaita uunitettuja pulloja muutama (200)
Atamonissa keitettyjä korkkeja (kattiloittain)

Nyt olet valmis aloittamaan.

Pese omenat hyvin ja raasta
Laita raaste suodatinkankaan sisään ja pakkaa hyvin puristimeen
Purista varovasti mehu ettet hukkaa tätä kallisarvoista nestettä
Kuumenna mehu yli 80 asteiseksi ja pullota
Säilytä esim kellarissa
Säilyy vuodenkin oikein valmistettuna

Ja miten se meillä meni

Ensiksi kerättiin noin 15 ämpärillistä omenoita
Sit äiti pesee omenat painepesurilla
Syöttää ne raastimeen
Täyttää puristimen
Puristaa mehun

Ja mä istun ja ootan padan vieressä et koska se on yli 80 asteista et vois pullottaa

6 tuntia!!!!!!!

3 päivänä!!!!!!!!!!!

Ja Leevi kävi omenavarkaissa ja Vaavi kävi piparivarkaissa 3 kerroksisen pullolaatikkopinon päällä

Ei mulla muuta sit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti